Услуги и цени

Притежаваме всички условия за комфортен престой на пациенти и възрастни хора. Домът предлага отлични условия и адекватни грижи за възрастния човек, както и денонощни грижи от квалифициран медицински екип. Изпълнение на назначена медикаментозна терапия, рехабилитация  по желание  и според нуждите на пациенти.Грижим се за болни след инсулт, следоперативни състояния, онкологично болни, посттравматични състояния, нуждаещи се от  грижи пациенти с декубитални рани, с уточнени хронични заболявания: диабет, сърдечно- съдови заболявания,бъбречно и чернодробно болни, Алцхаймер, Паркинсон, рак, дементно болни и др.

 

За спокойното и пълноценно пребиваване на почиващите се грижи професионален екип от специалисти в нашия старчески дом, имащи задача да осигурят перфектни условия за живот във всички аспекти на ежедневието.

 Доброто  хранене е основата на доброто здраве, затова приготвяме на място най-свежата и питателна, домашна храна, съобразена със всеки един хранителен режим или специална диета. Домът се обслужва от  квалифициран персонал с чувство за грижа и  отговорност към възрастния    човек.

Основен пакет дейности, които предлага Дом "Витоша":

  • 24 часа медицинско наблюдение, сестрински грижи и санитарно обслужване
  • 24 часа охрана
  • административна визитация веднъж седмично
  • консултация със тесни специалисти при нужда –заплащат се допълнително
  • рехабилитация – заплащат се допълнително
  • четирикратно хранене с възможност за диетично хранене при нужда
  • пълно хигиенно обслужване и пране на постелъчно и лично бельо и дрехи

-Храненето става в столовата на дома
сутрин от 06.30ч. до 08.30ч.

обяд от12.00ч.до 13.50ч.
следобедна закуска от 15.00ч. до 16.00 ч.
вечер от 18.30ч. до 20.00ч

Топла домашно приготвена храна – от собствена кухня

Настаняване и такси

При заплащане на такса за цял месец таксите варират от 650 лева до 800лева


Приемът в старчески дом  Дом "Витоша" се извършва след запознаване с цялата налична документация, свързана със здравословното състояние на пациента - епикризи за настоящи и/или минали заболявания, рецептурна книжка, назначено лечение от медицински специалисти.

* Копие от документ за самоличност

* На място се попълва договор –образец!

 При приемането  е необходимо да се носят подходящи дрехи за през деня и през нощта,бельо, чехли - за баня и разходка, тоалетни принадлежности за лични нужди.

Хубаво е да се донесе и нещо, с което да се занимава - книга, списание,куки и прежда за плетене, лист, химикал и плик за писма, снимки.Дрехите, очила, бастуни и др. подобни трябва да бъдат маркирани от близките с имената на пациента.Ако болният носи със себе си контактни лещи, очила, зъбни протези, слухов апарат - пригответе и носете подходящ контейнер, в който да се съхраняват в шкафчето или поставката до леглото.Тези неща биха могли лесно да се загубят, ако се сложат на неподходящо място или ако са увити в салфетка или сложени в пластмасова чаша.

Домът не е отговорен за грижата, съхранението или възстановяването им.

Допуска се да бъдат донесени вещи или предмети, с които болният е свикнал или които ще му създадат по-голям комфорт напр. стол, кресло,шкаф и др.При желание, може да му бъде донесено и друго - лично обзавеждане.

Домът  не поема отговорност за изгубени или увредени ценни вещи или предмети, които не са оставени на съхранение. Ако загубите нещо, моля обадете се веднага на дежурната сестра и ние ще направим всичко възможно да Ви помогнем да го намерите

 Описание на групите пациенти в зависимост от обема грижи:


I-ва група: подвижни, здрави, с тонус и възможност за самообслужване.


II-ра група: слаби, неподвижни, с риск от падане/счупване, невъзможност за цялостно самостоятелно обслужване, къпане, хранене, неориентирани или след ортопедични операции.


III-та група: неподвижни с риск от залежаване и развите на декубитални рани, в съзнание, контактни, но абсолютно зависими от грижите на персонала за хранене, къпане, прием на лекарства, периодично обръщане, всички физиологични нужди